torstai 6. toukokuuta 2010

Ja mitäs se neiti onkaan oppinut?

No vaikka ja mitä! Viikot ovat kuluneet pääsääntöisesti sosiaalistamisen parissa. On kierrelty kylässä, kutsuttu vieraita kylään, tavattu uusia ihmisiä ja mooooonia koiria. Nähty heposia, käyty ekoilla rokotuksilla eläinlääkärissä... Ynnä monta muuta seikkailua koettu. Ikäähän Baialla on tänään tasan 12 vkoa.

Kaiken maailmaan tutustumisen lomassa on harjoiteltu myös vähäpätöisempiä, mutta myöhemmin tärkeitä käskyjä (Ja niiden toteutusta). Luoksetulo on edelleen hyvällä mallilla, mutta korvat meinaa kadota jos Baialla on kaverina aikuinen koira joka ei lähde tulemaan luokse. Tänä aamuna neiti myös keksi pikkulintujen jahtaamisen ilon. Peräti kaksi kertaa peräkkäin. Tokalla kerralla se kyllä muista nopeammin, että emäntä lähtee juoksemaan karkuun mikäli neiti ei tule kutsusta luokse, ja pinkaisi iloisesti perään.

No mutta, me on napsittu pari kuvaa todisteena siitä, että on täällä tosiaan jotain pientä treenailtukin ;)
Ekana parin viikon takaiset seisomistreenit. Ilman seisomiskuvia! Baia oli paljon filmaattisempi tutustuessaan rekvisiittaan :)Sitten tämänpäiväisiä kuvia ulkoa...


Ekana vähän seisomistreeniä. Baitsu seisoo hienosti jo useamman sekunnin ihan paikallaan ja antaa asetellakin itseään, vaihtelevalla menestyksellä. Pari ihan ok kuvaa saatiin mielestäni :)
Sitten vähän istuttiin......Tultiin "Tänne"......Ja istuttiin lisää! Baia osaa istua paikallaan todella hyvin vaikka kävisin pyörähtämässä kauempana. Se lähtee liikkeelle vasta käskystä.Ja hoplaa näin se neiti viilettää!Mumsmums.Baia osaa antaa käpälää. Ja aina kun se haluaa jotain, se ensin istuu sievästi ja sen jälkeen alkaa tarjoamaan tassua saadakseen haluamansa :D Neidin lempiliikkeitä selvästi!Seuraamista me ei olla harjoiteltu, eikä edes perusasentoa vielä. Pitäisi kyllä. Sen sijaan ulkona ollaan harjoiteltu arkielämässä näppärää taitoa, nimittäin lähellä kulkemista. Pyöräteillä liikkuessa otan koiran aina lähelle risteyskohdissa jotta näen ennen koiraa mahdolliset muut liikkujat.Alun tutituksen jälkeen Baia malttaa hienosti kävellä lähellä jo monta metriä hyppimättä ja pomppimatta :)


Tässäpä topakka tapaus vielä mainiosti maate :) Maahan menon opettelu on ollut hiiiiidasta, mutta pikkuhiljaa alkaa sujua :)


Notta tämmöstä täällä :) Huomenna edessä on 7 tunnin ajomatka ja sunnuntaina päästään ajelemaan junalla! Kuvia luvassa :))

2 kommenttia:

  1. Tervehdys! Tämä on todella kiva blogi, jota on omaa pentua odotellessa mukavaa lueskella :) Baia on varsin suloisennäköinen tapaus ja nimi on aivan ihana! Linkin blogiinne bongasin koirat.comista..

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa lueskelemaan! :)Baitsu kiittää kehuista ;)

    VastaaPoista