perjantai 11. kesäkuuta 2010

Tokoa pennuille- kurssi, 11.6.10

Jee! Tästä alkaa meidän treenipäiväkirja :)

Tänään oli meidän ensimmäinen pentutokoilu. Siis sellainen ihan oikea. Ollaanhan me tuossa läheisellä koulun kentällä käyty monesti leikkimässä ja vähän tekemässä jotain pientä, mutta korkeintaan vartin ajan. Yhden kerran meillä on ollut siellä mukana koirakaveri tuomassa häiriötä.

Mutta siis tänään mentiin ihan oikeaan koirakouluun! Yksi kerta kestää tunnin ja mä kyllä pelkäsin etukäteen, että mahtaako tuo neiti malttaa keskittyä niin kauaa. Hyvin malttoi :) Tunnilla oli meidän lisäksi kolme muuta pentua.

Näitä juttuja me tehtiin:

Kontaktiharjoituksia
Baia osaa ottaa jo hienosti katsekontaktin maiskutuksen kuullessaan.

Maahanmenoharjoituksia, paikallaan että liikkeestä
Maahanmeno on ollut Baialle tosi tympeetä ja sen kanssa onkin edetty hyvin hitaasti. Tätä nykyä neiti menee hienosti maahan (Ja ihan oikeaan asentoon!) ja näin mentiin tunnillakin. Liikkeestä maahanmeno oli uusi juttu ja lelun kanssa ei onnistunut. Otettiin namit käyttöön ja johan alkoi sujua :) Mamma on ylpeä!

- Kotona tehtävää: Harjoitella liikkeestä maahanmenoa

Seisomisharjoituksia
Baia osaa hyvin "Seiso"- käskyn jota on opeteltu mätsäreitä ja näyttelyitä varten. Nyt pitäisi kuitenkin opetella ihan uusi käsky, vaikka liike on suht sama. Tokoa ajatellen seisomiselle pitää siis keksiä uusi sana ja se pitää myös opetella alusta saakka... Jätin kuitenkin harjoittelun suosiolla kotitehtäväksi, koska en halua opettaa pennulle uusia juttuja silloin kun on paljon häiriöitä ja tiedän, ettei se keskity kunnolla.

Seisomista harjoiteltiin myös seiso-maahan-seiso- liikesarjalla. Sitä harjoitteltiin meidän osaamalla "Seiso"- käskyllä. Muutaman toiston jälkeen Baitsu hoksasi idean ja sarja sujui kuin vettä vaan!

- Kotona tehtävää: Opetella uusi seiso- sana.

Perusasentoon tulo
Tämäkin meiltä sujuu jo aika hyvin :) Hoksasin viime viikolla, että Baia on oppinut vahingossa tulemaan sivulle perusasentoon. Edestä kiepsauttamalla mä olenkin sen halunnut opettaa ja Baia on oppinut sen lenkeillä "Täällä"- käskyn ohessa, tosin oikealle puolelleni. Huomattuani tämän, siirsin liikkeen vaan vasemmalle puolelle ja vahvistin oikeaa asentoa. Tarvittaessa liikun itse ihan hitusen eteenpäin, jotta asento on suora. Mutta tosi suoria istumisia on tullut ihan paikallaankin ollessa!

Seuraaminen
Seuraamisen alkeet aloitettiin perusasentoharjoitusten jälkeen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan homma meni näin: Kun koira on palkattu sivulle tulosta, sille sanotaan "Seuraa", odotetaan katsekontakti ja annetaan palkka. Hyvin neiti tajusi jutun juonen :)

- Kotona tehtävää: Tehdä samaa peilin edessä, niin ettei mun tarvitse katsoa koiraa silmiin vaan voin tarkkailla peilin kautta, katsooko Baia mua vaikken mä katsoisi sitä... Monimutkaista x)

Luoksetulo
Luoksetuloa me ollaan harjoiteltukin kovasti koko ajan kotosalla. Tänään tunnilla sitä harjoiteltiin niin, että kurssin vetäjä piti Baiaa pannasta ja minä lähdin juoksemaan poispäin. Baia tempoi perään niin, että kieppui pantansa ympäri :D Ja perässähän se tuli, hirveetä vauhtia! Olen nyt opettanut sille vähän rauhallisempaa luoksetuloa, kun ollaan pari kertaa kaaduttu Baian hypätessä syliin. Vetäjäkin kehui luoksetuloa hienon energiseksi :D

Hyppyeste
Tämmöiseen tutustuttiin ilman mitään hyppyjä.

Tunnin jälkeen me käveltiin kotiin kuntorataa pitkin. Baia kävi molskimassa aivan kauhessa kuravelliojassa! Laittelen muutaman kuvan tosta kurapyllystä kunhan saan kuvat kännykältä koneelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti